10.7.2012

Mistä kaikki sai alkunsa

Ajattelin näin aikani kuluksi kirjoittaa hieman historiaa siitä, että mistä rottailuni on lähtenyt käyntiin ja mitä kätkeytyy nykyään sanan "maikkoon rottala" sisälle :)

Mennään muistaakseni vuoteen 1998 (jos ei kauemmaksikin), se on vuosi jolloin sain ensimmäisen kosketukseni kesyrottiin ja täytyy sanoa, että rakkaus syntyi siitä hetkestä. 
Tuolloin isosiskoni hankki itselleen kaksi rottasta, Tikku ja Takku -herraset. Muistan kuinka "salaa" kävin aina katsomassa siskoni huoneessa rottien touhuamista, sen verran mielenkiintoisia otuksia ne olivat ja myönnetään, taisimpa pariin otteeseen ominelupineen hieman sylitelläkkin näitä rottaherroja, mutta ei kerrota siitä siskolleni ;)
Aikanaan Tikusta ja Takusta aika jätti, mutta päähäni jäi kuitenkin kytemään ajatus, että sitten kun minä olen "aikuinen" ja asun omassa kämpässä, niin hommaan kyllä itselleni rottia.

Vuodet kuluivat ja tämä ajatus säilyä päässäni...

Koitti vuosi 2008, jolloin asuin omillani, kissojakaan ei enää ollut joten lemmikin paikka oli auki. Päätin, että nyt on se aika, kun rottaset saavat kotiutua minun huusholliini :)
Niin alkoi armoton netin selaaminen ja tiedon hankkiminen..

Sitten koitti se päivä, kun neljä ihanaa rottaherra kotiutuivat minulle <3
                                                    Remy (03.12.2008 - 03.03.2011)
Remy oli veljeksistä se "pieni, mutta pippurinen", varmaankin tämän itsepäisyyden ja "pippurin" ansiosta oli se veljeskaartin pitkäikäisinkin :) Remy ehti saavutta kunnon miehen iän, nimittäin 27kk, ennenkö siitä aika jätti.
Tämä husky poitsu jätti minuun myös lähtemättömän vaikutuksen ja tulee minun sydämessäni olemaan aina paikka husky rottaselle :)
                                                    Damien (03.12.2008 - 23.02.2011)
Damien lähti hieman ennen Remyä, joten ehti sekin jo täyttää kaksivuotta, joka on rotalle kunnioitettava ikä.
Damien oli rottanen, jolla ei koskaan ollut huonoa päivää, se oli aina ihana lössykkä itsensä ja rakasti rapsutuksia <3 Sen verran ison kolon Damien jätti minun sydämeeni, että joskus vielä tähän rottalaan tulee pikkuinen amber :)
                                                    Skeletor (03.12.2008 - 05.10.2010)
Äideillä ei ehkä saisi olla suosikkeja, mutta en voinut sille mitään että Skelppa oli se kaikista rakkain<3
On Skeletorin "vika" ,että nykyinen kuvio jota kasvatan on badger. Skelerot oli tämän rottalan ensimmäinen badger (vaikkakin tähdellä varustettu, eikä laukilla). Skeletor oli veljeksistä se uteliain tapaus, joka oli aina luukulla pälyilemässä minun puuhiani ja tarkastelemassa, josko sitä pääsisi syliin ja rapsutettavaksi :)

                                                       Snake (03.12.2008 - 12.02.2010)
Oli veljeksistä se, jonka ei aluksi pitänyt edes tulla minulle, mutta kun näin tämän herrasen, niin en vain voinut sitä jättää ottamatta :D
Snake oli veljeksistä se "raasu" ,joka oli välillä omissa oloissaan ja valitettavasti välillä sai sen takia myös turpaansa, ei kuitenkaan ikinä mitenkään pahasti.


Nyt kun olen kertonut teille veljesten tarinan, voidaankin jatkaa eteenpäin :)
Ensimmäiset poikaset tässä rottalassa ovat syntyneet 09.06.2010, silloin Heli pyöräytti maailmaan kasan pikkuisia pew,bew ja husky-striped lapsosia. 
A-Poikaset 4vrk ikäisinä

 Näistä poikasista meidän rottalaa jäi ihastuttamaan pikkuinen Aarne poika, ensimmäinen dumbo ja tähän asti myös viimeinen.

Ensimmäiset badgerit syntyivät tähän taloon 22.03.2011 ja se oli kasvattaja "urani" käännekohta, siitä alkoi kunnon työstäminen badgereiden parissa ja rottala alkoi myös laajentumaan pikkuhiljaa.
Tästä poikueesta itselleni jäi loppujen lopuksi kolme yksilöä, joista jokainen ovat saaneet laatupalkinnon ja yksi myös tähden.


D-Poikaset 4vrk ikäisinä
D-Poikasten jälkeen rottalassani on syntynyt 5-6 poikuetta vuodessa ja pikkuhiljaa mennään kasvatuksessa eteenpäin. Rottaset ovat vieneet sydämeni ikuisiksi ajoiksi, enkä voisi enää edes kuvitella millaista olisi olla ilman yhtäkään siimahäntää.

Tottakai kasvattajan osa on välillä myös hyvin rankka, ei suinkaan pelkästään poikasten teettämistä, näyttelyissä käymistä jne.
Surua on myös mahtunut jo nyt kasvattajauralleni, vaikka se ei ole hirveän pitkä ollut. 
Yksi poikue on aikoinaan kuollut kokonaan, on jäänyt naaraita tiinehtymättä, rottia on kuollut nuorena ja ties mitä. 
Mutta paljon tästä saa myös irti ja se saa jatkamaan :)
Näyttelyistä on tullut jonkinverran menestystä ja yksi hienoimmista kohokohdista oli, kun rottaseni oli PetExpo tapahtumassa ROP1 molemmilla pet tuomareilla, kyllä siinä meinasi silloin kyynel vierähtää :)

Lisäksi näyttelyiden TODELLA iso plussa on rottaihmiset!!
Olen näyttelyitä kiertäessä saanut tutustua aivan mahtaviin tyyppeihin, viettää heidän kanssa aikaansa ja varmasti suurinosa heistä ovat loppuelämänsä minun ystäviäni <3 
Se tunne, kun saa viettää kokonaisen päivän ihmisten kanssa, jotka rakastavat näitä siimahäntiä yhtä paljon kuin minä, on todella mahtavaa :) 
Tottakai näyttelyreissut ovat myös rankkoja, mutta kyllä se on sen arvoista!

Nykyään Maikkoon Rottalassa pyörii vaihteleva määrä siimahäntiä, tällä hetkellä kokonaismäärä on yhteensä 17 aikuista rottasta + kolme kotia etsivää poikasta. Sukupuoli jakauma on yhdeksän naarasta ja kahdeksan urosta.
Varahäkkejä on varasto pullollaan, joten tästäkin voisi rottalaa vielä laajentaa suuremmaksi :D 
Olen yrittänyt määrän kuitenkin pitää n.20 yksilössä, että jäisi tarpeeksi aikaa jokaista käsitellä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti