23.6.2014

Sijoituskodit hukassa

Oma rottala alkaa täyttymään melkoisesti ja sijoituskodeista onkin huutava pula!

Mikä sijoituskoti?? Mikä sijoituskodin tehtävä on??


Kun otat rotan sijoitukseen, pidät sitä aivan samalla tavalla kuin rottaa jonka olisit ostanut. Juju piilee siinä, että minulla säilyy sijoitettuun eläimeen jalostus oikeus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun naaras tulee astutusikään, päätän minä uroksen jolla se astutetaan. Poikaset syntyvät joko minun luonani tai sijoituskodissa, tämä sovitaan aina tapauskohtaisesti. Kun poikaset ovat luovutusikäisiä, etsin yleensä minä niille kodin. Yleensä sijoituskoti on ykkösenä siinä vaiheessa, jos tahtoo poikueesta jonkun yksilön itselleen. Naaraat astutan yksi tai kaksi kertaa, jonka jälkeen ne saavat viettää auvoisia eläkepäiviä.


Uroksilla sijoitus toimii niin, että kun uroksella on tarpeeksi ikää valkataan sille sopiva morsian. Yleensä astutus tapahtuu minun luonani, mutta joissain tapauksissa se voi tapahtua myös sijoituskodissa. Jos uros tulee minun luokseni astumaan naaraan, majailee uros minun luonani niin kauan että naaras on kantavana. Yleensä tähän menee aikaa pari viikkoa, joskus tosin voi mennä kauemminkin. Myös tässä tapauksessa sijoituskoti on ykkösenä, jos haluaa jättää jälkikasvusta jonkun yksilön itselleen.


Mitäs muuta sijoituskotina toimimiseen kuuluu??


Sijoitettua eläintä ei saa lopettaa ilman minun suostumustani, tahdon muutenkin olla tietoinen sijoitetun eläimen terveydentilasta ja lääkitsemisestä. Sijoitettua eläintä ei myydä eteenpäin, vaan jos on tilanne ettei eläintä voi sijoituskoti enää pitää, palautuu se silloin automaattisesti minulle takaisin. 


Mitä sijoituskoti tästä kaikesta sitten hyötyy??


Tämä on helppo ja mukava tapa päästä näkemään kasvattajan arkea ja palluttelemaan pienen pieniä rottavauvoja :) 

Lopullinen vastuu, poikasten myyminen ja tarvittaessa myös karsiminen jää kasvattajalle, joten sijoituskoti pääsee kokemaan sen kaikista ihanimman asian: poikasten syntymisen ja siitä kasvamisen potriksi rotta lapsosiksi.
En myöskään ota mitään maksua sijoitukseen lähtevistä rotista, mutta sijoituskodilla on kuitenkin vastuu olla yhteyksissä kasvattajaan.


Jokaisesta sijoitukseen lähtevästi rotasta tehdään sijoitussopimus, jossa käy ilmi sijoitusehdot, mikä eläin sijoitukseen lähtee jne.

Tämä sijoitukssopimus sitten "sinetöideen" molempien allekirjoituksella.

Tällä hetkellä itselläni on huuuuuutava pula sijoituskodista, varsinkin urosten kohdalla. Jokainen sijoituskoti on kasvattajalle todella tärkeä ja jo yksi sijoitettu eläin auttaa kasvattajaa eteenpäin :)


Ota siis rohkeasti yhteyttä, jos kiinnostuksesi heräsi ja haluaisit toimia sijoituskotina :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti