9.8.2012

Vaavoja ja näyttelyitä

Melkein kuukausi on taas päässyt vierähtämään, kun tänne viimeksi olen kirjoitellut.

26.07 koitti se päivä, kun Änkyrän dunasta alkoi kuulua *piip piip*, voi sitä ilon määrää kun saatiin tähän taloon pikkuisia rottasen alkuja <3
Änkyrä synnytti poikasia yhteensä 16, mutta jätin niistä kasvamaan kahdeksan.
Jotkut voi ihmetellä, että miksi poikueen koko karsitaan pienemmäksi.
Se tehdään vain ja ainoastaan rakkaudesta emoon ja poikasiin, jos emo synnyttää ison määrän poikasia ei kaikille riitä edes omaa nisää mistä saada maitoa, joten silloin on kasvattajan tehtävä karsia sen kokoiseksi, että kaikki poikaset saavat maitoa, eivätkä kuole nälkään JA ennenkaikkea että emo jaksaa hoitaa kaikkia lapsosia, eikä kuihdu ihan olemattomiin.
Ruokinta on myös tärkeää imettämisen aikana ja minä itse laitankin emolle joka päivä tuoreruokaa, että se jaksaa imettää pikkuisia :)
Poikaset alkavat olemaan kohta 2 viikon ikäisiä ja silmät aukeilemaan <3 voi sitä vilskettä ja vilinää mikä dunassa sitten alkaa.
Poikasia tosiaan on sen kahdeksan, joista kolme on urosta ja loput viisi naaraita.
Osa poikasista ovat vielä vailla omaa kotiaan, mutta onneksi vielä on aikaa etsiä niille hyvät kodit.

ikää minulla ompi 13vrk <3

Sitten vauvauutisista näyttelyuutisiin.
4.8 eli viime lauantaina järjestettiin EPJY:n (etelä-pohjanmaan jyrsijäyhdistys) toimesta näyttelyt, joissa oli ulkomuotoluokka ja pisteelliset petit myös rotille.
Meidän katraalla meni ihan mukavasti, suurinosa pet eläimistä sai A:n tai AB:n ,mutta yhtäkään B:tä tai hylsyä ei tullut, josta olen tyytyväinen :) Pikkuinen Milli tyttönen oli pet puolella parasjuniori :)
Kaikista eniten sydäntäni lämmitti oman kasvattini L1/1 virallisessa ja tämän kruunasi vielä se, että oma kasvattini pyörähti myös ROP pöydällä. Se tunne, kun tietää tehneensä kasvatustyön kanssa jotain oikein, on aivan mieletön! :) Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja kyseiselle naaraalle onkin tiedossa oikein komea sulhasehdokas, joka on myös oma kasvattini.
Näyttelyissä järjestettiin myös rotille agility ja meidän mummo-Steppi kirmasi hienosti ROP2 ja täten valmistui AgilityGrandChampioniksi :) Pikkuinen Hattivatti vaikuttaa myös oikein lupaavalta agitähdeltä, sillä on nyt molemmilla kerroillaan ollut ROP 1 ;)

Nyt kovasti jännitetään tulevaa halikon näyttelyä, että mitä ulkomaalaiset tuomarit ovat mieltä minun kasvateistani :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti